Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2016

Miniloma Helsingissä, voiko dietillä olla yössä?






Kuten edellisessä postauksessa kerroin olin perjantaina töissä Helsingissä. Työpäivän päätteeksi viiletin kaikkine kamoineni Pohjois-Haagasta juna-aseman kautta metrolla Ruoholahteen. Aikaa ei ollut hukattavaksi vaan menin vaan noudatin isältä saamaani neuvoa ja  kysyin usealta ohikulkijalta mistä löydän salin, jonne olin ensimmäistä kertaa elämässäni menossa. Mayor’s gym piti löytää Ruoholahden kauppakeskuksesta ja oikea hissilöytyikin ja yläaulassa näin isolla Mayor’s gymin logon, mutta kun kasoin aulassa oikealle näin vain paljon tuotteita ja vasemmalla oli iso ja valoisa Sali. Touhuissani menin kassalle ja maksoin maksun ja minut ohjattiin pukuhuoneeseen ja vaihdoin salamannopeasti salivaatteet ja pörhälsin ulos juuri oikeaan aikaan vain todetakseni ettei Personal traineriä eli PTtä  näkynyt missään. Kun yhdessä ihmettelimme mukavan aulatytön kanssa asiaa huomasin seinässä Motivuksen logon. Kyllä siinä oli naurussa pidättelemistä, olin siis väärällä salilla. Henkilökunta oli ystävällinen ja sanoi, että mene nyt vain tunnille rauhassa ja tule sitten meille suihkuun niin palautamme käyntimaksun. PT Renne Korppila odottikin minua aulan toisella puolella oikean salin aulassa.



Tarakkatreeni meni vähän opettelun piikkiin. Ei ole varmasti helppoa tuntemattomalle tehdä PT treeniä ilman minkäänlaista tutustumista tai ennakkotietoja, pääsin siis vähän liian helpolla. Hyvä treeni kuitenkin oli ja sain uusia erilaisia liikkeitä, joita voin kokeilla toisenkin kerran. Tutustuimme ja ilman muuta varaan ajan hänelle heti kun taas saan mahdollisuuden treenata Helsingissä. Sain kommentin, että jerkkua on jaloissa naiseksi aika hyvin joten merkkaa kuulemma omaan kirjaansa että ”tälle tytsylle isommat painot”. Laitoinkin palautetta spostitse että ensi kerralla mennään failure tasolle treenissä kun nyt pysyttiin vielä mukavuusasteelle. Nyt en itsekään uskaltanut vaatia kovempaa treeniä kun ujostelin hieman tätä selvästikin panonnostajien salia ja uutta isoa ja hieman pelottavan näköistä PTtä.





Suihkun saunan jälkeen ja suihkun raikkaana suuntasin kulkuni hotellille, jossa hetken rentouduin huoneessa ja laitoin meikit ja hiukset uuteen uskoon, jonka jälkeen suuntasin työkavereiden bubikierrokselle. Lauloin karaokessa Kurkelan rakkauslaulun, joka olen aikoinani opetellut kaverin häitä varten ja join kiltisti vettä ja vishyä. Mukava oli nähdä Seppisen Antti joka on vanha tuttu jo lähes 13 vuoden takaa. 


 Antti suuntasi karaoke baarista autolla kotiin ja me muut taksilla Zetoriin, jossa minun päiväni pelastukseksi minulta kysyttiin paperit. Voi sitä riemua, täytänhän marraskuussa 39 v. Zetorissa oli hyvä meno ja tanssimme ja pidimme hauskaa. Olen sen verran elämänhumalassa, etten tarvitse  alkoholia pitääkseni hauskaa. Viimeisen vuoden jälkeen sitä on tullut nautittua niin harvoin ettei alkoholia oikeastaan enää niin kaipaakaan. Tiedostin, että herätin huomiota ja moni tuli pyytämään tanssimaankin, mutta kohteliaasti kieltäydyin, koska halusin pitää hauskaa ihan omalla porukalla. Mieleenpainuvin hetki oli, kun nuori parikymppinen tyttö seurasi minua naistenhuoneeseen ja sanoi  ” Pakko oli seurata sinua tänne ja tulla sanomaan että näytät niin mahtavalta ja terveeltä!” Kiitin tyttöä hämilläni ja toivoin että hän joskus tsemppaisi instagrammissa fitnessvenla, koska niitä kommenteista ja tsempeistä kyllä saa energia jaksaa paahtaa 8 treeniä viikossa. Tämän jälkeen oli ihana mennä omaan hotelli huoneeseen Radisson Bluehun ja kompiä pehmeeseen petiin nukkumaan rauhallista yöunta kasiin asti aamulla eli täydet  kahdeksan tuntia.

Aamulla kävin salilla tekemässä Hiitin  ja saunassa minkä jälkeen suuntasin mahtavalle aamupalalle jossa kokki teki minulle pyytämäni munakkaan, jossa oli yksi kananmuna ja kolme valkuaista. Täysin ruokavalion suhteen pystyin syömään rauhassa ja nautiskellen ja lehteä lukien. Tein vähän töitäkin, koska tulen järjestämään tilaisuuden tässä hotellissa, mutta siitä kerron toisella kertaa.
Tapasimme opiskelijavaihtokavereiden kanssa tänään lounaan merkeissä. Olemme olleet yhdessä kolme kuukautta Vietnamissa vaihdossa vuonna 2002. Sen jälkeen olemme pitäneet yhteyttä ja tapana on ollut tavata vähintään kerran vuodessa ja vaihtaa kuulumisia. Tietenkin alkuvuosina tapasimme useammin, mutta perhe, työt ja muut kiireet ovat tiukentaneet aikataulujamme niin, ettei ole aina aikaa tavata niin useasti kuin haluaisimme. On myös selvää, että neljän ihmisen aikataulujen yhteensovittaminen on hankalaa.





Tänään vaihdoimme noin vuoden kuulumiset erittäin äänekkäästi ravintolassa The Cock. Oli ihana huomata että vaikka aikaa oli kulunut viimeisestä tapaamisesta , keskustelu lähti soljumaan kuin olisimme vasta eilen nähneet. Jokaisella oli tapahtunut elämässä niin ylämäkiä kuin alamäkiä ja tuntuikin kuin olisi ollut ryhmäterapiassa kolme tuntia, ja laskutus oli vain ruoan hinta.


Ruoka ja The Cockin henkilökunta oli aivan mahtava. Kerroin heti alkuun että olen tiukalla dieetillä joten alkuskumpan sain tavallisena vichyvetenä ja ruoka  tehtiin toivomuksieni mukaan: kanaa, kasviksia ja salaattia. Jälkiruokapöytä oli täynnä herkkuja joita ystäväni söivät antaumuksella. Minulle kokki teki listan ulkopuolelta ihanan hedelmä/ marjasalaatin ( 200g) joten tämän päivän välipalojen tuli nautittua hyvässä seurassa. On ihanaa, että vaikka on dieetillä voi nauttia hetkiä ystävien kanssa ja muokata päivän ruokavalion sen mukaisesti. Tämä vaatii vain omaa suunnittelua ja että uskaltaa ja kehtaa kysyä kokilta erikoisvaihtoehtoja listan ulkopuolelta. Kiitos siis ravintolan ystävälliselle henkilökunnalle palvelusta. Tulen menemään sinne varmasti myös toisen kerran kun olen Helsingissä käymässä.

Nyt istun junassa ja kirjoittelen tätä blokia jonka päivitän sitten illalla nettiin, kun lapset ovat päässeet nukkumaan. Ihana miniloma on takana ja perhearki kutsuu. Aikaa lapsille, miehelle , kodille jonka jaksaa taas ihan eri lailla kun on hyvin nukuttu yö takana ja pieni hetki omaa aikaa rentoutumiselle ja elämästä nauttimiselle. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!


Fitnessvenla

http://www.fitblog.fi/rennekorppila/
http://www.mayors.fi/
http://thecock.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti