Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Fitness leiri Vierumäellä 17-18.6.2016


Suomen Fitnesurheiluliiton leiri Vierumäellä oli aivan mahtava. Kaksi päivää olimme vierumäellä ja siellä oli lähes sata fitness urheilusta kiinnostunutta. Ohjelma oli tiivis ja paljon sain uusia ystäviä. Oman lisänsä toi YLE, joka kävi kuvailemassa meidän poseerausharjoituksia ja salitreeniä, mutta siitä perästä kuuluu varmasti myöhemmin.



Lauantai alkoi taksiautoilijana. Lupasin hakea asemalta pari FitFarmin tiimisisartani asemalta  ja mukaan mahtui yksi eksynyt joka myös oli tulossa leirille. Ensimmäiset luennot oli minulle himan toistoa, koska olen leireillä ollut jo usean kerran joten ADTn luento on samanlainen, koska aihe on sellainen, ettei sitä oikein voi muuttaa.  Itse sain varmuuden yhdestä yskänlääkkeestä, jota saan huoletta nyt ottaa yskään,  mutta joka pitää lopettaa hyvissä ajoin ennen kisoja ettei se näy testeissä. Lisää http://suomenfitnessurheilu.fi/antidoping/ohjelma/



Lauantaina oli paljon luentoja painavista asioista ja valitsin treeniksi selkätreenin. Lisäksi harjoittelimme poseerausta tunnin ja illalla oli aivan ihana kehonhuolto eli venyttelytunti. Täytyy ottaa neuvot käyttöön ja aina ennen treeniä ottaa venyttely mukaan koska silloin neljän salitreenin ohjelmalla tulee jo viikoksi kehonhuoltoa tunti ja kuukaudessa neljä tuntia ja vuodessa siis 48 h.



Sunnuntaiaamulla heräsimme sateesta huolimatta kiltisti aamun aerobiseen missä teimme vetoja radalla, hyppelyjä ja koordinaatioharjoituksia kaatosateessa. No isäni sanoin ” Sää ei ole este vaan hidaste”. Itsellä oli ainakin kaksi vaatekertaa päällä, etten vaan tullut kipeäksi, kun lomalla sain taudin ja olin kuumeessa to-la ja sen päälle tietenkin piti levätä viikko.




Päivän ensimmäinen treeni oli Sherkon alaselkä / vatsatreeni, josta sain taas uusia liikkeitä vatsaharjoituksiin. Sherko ei tee painoilla vaan pelkästään kehon omaa painoa käyttäen vatsat.  Tässä on muutama kuva tunnilta.







Lounas oli Vierumäen opiston ruokalan laittaman pöydän antimista, josta sai suoraan diettiin sopivan aterian. Ville Isola oli toimittanut heille etukäteen diettaajien ja fitness urheilijoiden ruokavaliota, joten pöydästä löytyi aina raejuustoa, keitettyjä munia ja kasviksia, perunaa, täysjyväpastaa, salaattia jne…


Poseeraustreenit oli sit YLEN kuvaamisen takia extra jännittävät. Itse reagoin jännitykseen vatsalla ja mahahan siinä meni sekaisin ja jouduin käymään pöntöllä 3 kertaa ennen kuin pääsin saliin. Tulipahan vatsatyhjennys siihen. Hiottiin kisaajien kanssa I- kävelyä johon sain Isolalta ja Hermassilta palautetta: ” liikkeet ovat kunnossa, mutta rentoutta ja lavan valloitusta ja säteilyä on saatava rutkasti lisää!” Poseerausta tulisi harjoitella yhtä paljon kun tunteja tulee salilla. Lavaesiintyminen on se meidän juttu. Kukaan ei tule kysymään kuinka paljon painan tai montako kiloa nousee prässistä. Se näkyy olenko sinut kroppani kanssa ja näytänkö siltä onko lavalla olo sitä maailman ihaninta juuri silloin kun siellä olen. Se on kirsikka kakun päällä mitä kohti olen jo kolme vuotta tehnyt määrätietoisesti töitä ja se on nyt siis 3 kk päässä 24.9. Nimi löytyy listasta!  http://www.nordicfitnessexpo.com/jkl-paviljonki/.

Poseerauksen päälle tuli sitten yllätyksenä toinen Ville Isolan olkatreeni jossa YLE kuvaili kun teimme ja vedimme itseämme äärirajoille. Itse vain suljin silmäni ja keskityin lihakseen ja puristukseen ja suljin koko kuvaustiimin  ajatusten ulkopuolelle. Salilla treenataan kovaa eikä hienostella kuvaajille. Kaverini purskahti hysteeriseen itkuun parissa liikkeessä, kun meni yli kipurajan ja se vain kuuluu asiaan, eli älkää pelästykö jos joku itkee lavalla.






Neljä treeniä tuli sitten siis sunnuntaille eli lopen uupuneena tulin kotiin ja päätin että nyt levätään kaksi päivää ja annetaan kropan kunnolla palautua. Näin teinkin. Nyt on keskiviikko ja tänään jumppailen kotona takapihalla varmasti tarakkaa.

 Tulukee kannustammaan vanhaa akkaa Jyväskylään. Monesti paras kannustusjoukko saa myös palkintoja  ; )
t: Fitnessvenla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti