Sivut

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Elämä vapun jälkeen



Huh huh, nyt on vappu vietetty ja myös  lepoviikko. Olin siis viime maanantaina kipeänä. Oli flunssa ja nenä valui norona ja oli ihan vetämätön olo. Lepäsin edellisen viikon sunnuntain ja maanantain ja lääkäriin menin tiistaina ja täysi urheilukielto tuli koko viikoksi. Lääkäri sanoi, että hyvä olisi levätä seuraavat kolme viikkoa, ettei tule jälkitauteja, mutta siihen vain totesin ettei tule onnistumaan. Olin kiltti ja lepäsin koko viikon enkä tehnyt mitään. Torstaina kaatui jo seinät päälle ja oli pakko mennä salille haistelemaan hien hajua ja samalla solariumiin rentoutumaan. Valmentajani Samuli  Koutajoki paasasi, että nyt pitää vain levätä ja malttaa…

Vapuksi oli sovittu cheatmeal eli sain syödä vaikka pelkkää jäätelöä yhden ruokailun verran. Me menimme vappuna Lahden Seurahuoneen vappubrunssille, mikä oli ihana kokemus. Kaveripariskuntia tuli lapsineen ja meitä oli toistakymmentä paikalla. Lapsille oli kasvomaalausta, elokuvia ja alhaalla Piazan puolella vapputanssit. Yllättävän harva perhe oli löytänyt tämän mahtavan vaihtoehdon lasten kanssa.


 Nautimme rauhassa aikuisten kesken ihania ruokia toista tuntia ja lapset sai lihapullia ja muussia.  Varmasti arvaatte että alkupalat olivat mahtavia! Otin kuitenkin valmentajani neuvosta vaarin enkä syönyt överiksi vaan maistelin kaikkea vähän eli lusikallisen. Sain niin paljon erilaisia makuelämyksiä, että niillä taas jaksaa pitää kireämpää diettiä päällä pitkään. Makumuisti kun on pitkä. Pääruoka oli hieman pettymys ”fitnesspimatsulle”, koska se oli melko raskas ja rasvainen ja esim keitettyjä kasviksia ei ollut ollenkaan (mikä kuuluu normaalisti aika ruokalautaselleni.  Onneksi jälkiruuissa oli hedelmiä ja ihania juustoja tarjolla! Kakkujakin maistoin maltilla vähän molempia.  Näin tiukkaa ruokavaliota normaalisti  noudattavalle koko tilaisuus oli kaikesta huolimatta ihana elämys minkä muistaa pitkään.  

Sepä vapusta nyt siis uusi viikko ja uudet kujeet. Volyymi viikko lähti käyntiin Fitfarmin  PT Matias Nikulan jäätävällä etureisitreenillä. Täytyy sanoa, että kyllä munkit sai kyytiä ja juodut skumpat hikoiltiin pois. Etureisijumppa osu ja upposi, tässä muutama kuva treeneistä. Instagrammiin tulee video, jossa oma pää sanoo että enää en jaksa mutta matias sai minusta vielä piiskattua muutamat toistot. Mentiin siis feilure tasolle. Monestihan oma pää sanoo, että kroppa ei jaksa enää, mutta kun ajatuksen hylkää niin vielä JAKSAA JA JAKSAA JA JAKSAA. Näin lihakset saavat uutta ärsykettä ja ne kasvavat. Treenissä tärkeää on tietenkin myös ennen treeniä otettava buusteri, treenin aikana otettava treenijuoma ja treenin jälkeinen palkkari. Treenijuoma on erittäin tärkeä, että jaksaa painaa treenin loppuun asti, kun juomasta saa lisää energiaa. Palkkari taas antaa oikeat aminot, hiilarit ja proteiinit lihakselle ja edesauttaa samalla lihaksen kasvua ja palautumista. Oman palkkarin sekoitan itse: proteiini isolaattia, creatiinia, glutamiinia ja hiilaria.  Kova PT etureisitreeni veti paidan niin litimäräksi, että kun oli pohkeiden vuoro mihoin käytettiin viimeiset 10 min niin salin ilmastointi puhalsi kylmää ilmaa, joten vetäisin kevyt toppatakin päälle. Kyllä ”salikörmyt” ihmetteli kun meikäläinen istui pohjekoneessa itkien toppatakkipäällä. Pääasia on ettei selkä saa kylmää ja jymähdä. Selkänihän on leikattu välilevynpullistuman takia, mutta siitä joku toinen kerta.


Voitte kuvitella, että tiukan treenin päätteeksi oli ihana mennä rentoutumaan HYPOXI hoitoon Lahden kuntoasemalle. Palautuminen kovasta treenistä pääsi hyvin käyntiin reisissä. Tästä kokemuksesta myös joku toinen kerta tarkemmin.

Nyt oikein energistä viikkoa kaikille ja hyvää huomista pyhää ja kuullaan taas pian.

VENLA

Instagrammissa : fitnessvenla   , siellä treenipätkiä ja kuvia kehityksestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti